Nosaltres
Qui som
Som una associació fundada per persones ghaneses i catalanes residents a Catalunya.Millorem les oportunitats de persones migrades a Catalunya i fem costat a iniciatives locals de resiliència comunitària al districte de Sawla al Savannah Region a Ghana. També treballem en la creació de vincles interculturals que ajudin a trencar estereotips sobre la migració i promoguin una societat més humana.
Des de la nostra fundació l’any 2007 hem superat molts entrebancs i après molt col·lectivament sobre com acompanyar-nos, cuidar-nos i treballar juntes i junts per a un món just on migrar sigui un dret i una opció a assolir per a tothom que ho vulgui. Avui continuem aprenent i treballant pel dret a migrar i per la justícia socio-ambiental glocal, gràcies a la participació activa i reflexiva de persones ghaneses i catalanes i d’arreu del món que col·laboren en els diferents programes de CEHDA.
Què fem
Pensem que les generacions futures voldran habitar en una societat justa, sostenible i sense fronteres en què els discursos, actituds i comportaments racistes i xenòfobs siguin un repte del passat. On les ciutadanes i ciutadans convisquin en una societat pròspera basada en l’economia circular fruit de l’equitat i la riquesa de la trobada de cultures i la llibertat de moviment de persones Així doncs la nostra visió és la d’un món ambientalment i socialment sostenible on totes les persones puguin viure i moure’s allà on volen en condicions i amb drets, i si volen migrar puguin fer-ho de forma segura i legal. En resum:
“volem un món glocal just i sostenible”
Missió: Treballem per generar oportunitats locals i sostenibles que permetin, tant a comunitats rurals a Ghana com a persones migrades a Catalunya, viure dignament.
Al poble de Sawla, situat al nord de Ghana, oferim programes educatius a nens i nenes de primària en risc d’exclusió social i cultivem la terra amb productes locals per tal d’oferir oportunitats educatives i laborals a la comunitat d’acord amb les necessitats. Cada any moltes persones migren de poblacions rurals com Sawla cap a les grans ciutats o cap a Europa per falta de perspectives d’un futur encoratjador al poble. Entenem que les raons per les quals les persones decideixen migrar són diverses i complexes, però diferents testimonis confirmen que la implementació de projectes locals que millorin la qualitat de vida i les possibilitats rurals constitueixen una alternativa a la migració en molts casos. Els projectes de CEHDA al Districte de Sawla acompanyen a la comunitat en el desenvolupament d’activitats locals que millorin la qualitat de vida de les persones de forma sostenible i en concordança amb tradicions locals.
A Catalunya duem a terme projectes d’acompanyament, formació i acollida residencial a persones migrades majoritàriament africanes que han arribat a territori espanyol indocumentades d’acord amb la llei estatal. Durant el període de tres anys que les persones migrades indocumentades hem d’estar empadronades de manera ininterrompuda – abans de poder buscar una oferta laboral que ens permeti tenir permís de residència i treball - CEHDA dona suport en diferents àmbits (personals, socials, educatius i professionals) per arrelar-nos aquí, per millorar el nostre sentit de pertinença al territori, per fer xarxa i per augmentar les possibilitats de trobar sortides laborals en el terreny de l’agricultura ecològica o en altres sectors un cop passats els tres anys. També realitzem activitats de sensibilització sobre la vulneració de drets en el procés migratori i sobre la realitat de les persones migrades un cop arribades.
Com ho fem
A Ghana treballem de la mà de persones locals expertes en educació, com ara professors i professores o directors/res d’escoles locals, i també de la mà de pagesos locals i joves amb interès en l’agricultura. Disposem d’un espai polivalent per als programes educatius i de vuit hectàrees de conreu als afores del poble de Sawla.
A Catalunya treballem de la mà de persones africanes i catalanes que es vinculen professionalment o voluntàriament als projectes. També ho fem en col·laboració amb entitats especialitzades amb les quals fem formacions en agricultura ecològica, i fomentem l’autoocupació a través del cultiu i repartiment de cistelles de verdures. Disposem de dos espais d’acollida cedits per particulars per les persones que participen en el projecte, majoritàriament africanes en situació vulnerable.
El nostre treball es fonamenta en una sèrie de compromisos en matèria de DDHH i la igualtat de gènere que es troba reflectits i articulats tant en la nostra carta de compromisos institucionals, els nostres estatuts, l’estructura organitzativa així com en els processos de reflexió i cures recurrents i les polítiques i protocols vigents:
- Compromisos institucionals
- Política de Salvaguarda
- Política de Drets Humans i d’Igualtat de Gènere
- Protocol per a la prevenció i l’abordatge de l’assetjament sexual per raó de gènere i orientació sexual i de les violències masclistes.
Valors
Som persones que fem costat i acompanyem a persones. I a l’hora de fer-ho:
som autèntiques perquè posem a les persones al centre i treballem per les causes i impactes del fenomen migratori amb coneixement de causa, ja que les persones que treballen a l’entitat i en son voluntàries ha sofert moltes de les injustícies per les quals treballem.
Som úniques perquè treballem des d’una perspectiva glocal, tant en orígen com en destí i integrant aspectes socials i ambientals del fenomen migratori.
I som resolutives perquè portem els nostres compromisos fins al final de forma creativa, integral, professional, amb una perspectiva intercultural i feminista i potenciant multiplicitat d’habilitats dels nostres equips de treball.
Transparència
Com estem organitzats?
La nostra junta i equip tècnic
- Presidenta: Naima Salrà Camps
- Vicepresident: Mohammed Ibrahim
- Secretària: Marina Lopez
- Tresorer: Kombat Saaka
L’equip tècnic està format per:
- Laura García Chapa laura[arrova]cehdaghana.org
- Cecília Garcia Albareda cecilia[arrova]cehdaghana.org
- Natalia Hernández de Lara info[arrova]cehdaghana.org
- Rashid Abubakar Iddrisu rashid[arrova]cehdaghana.org
- Ariadna Isern Creus ariadna[arrova]cehdaghana.org
- Cesc Mas Vitori cesc[arrova]cehdaghana.org
- Ana Elia Ramón Hidalgo anaelia[arrova]cehdaghana.org
- Um Bahadur Gurungum
- Omar Bayo
El nostres estatuts
Com ens hem finançat al 2022
- finançament propi (serveis, socis i vendes) 11,48%
- finançament privat (Fundacions i Obres Socials) 13,94%
- finançament públic 74,59%
Compte de resultats i balanç de situació 2022
- Compte de resultats 2022
- Compte de resultats 2023
- Certificats de no retribucions junta Cehda 2024 sig
- Balanç de situació 2023
Memòries anuals CEHDA
Si vols consultar memòries anteriors escriu-nos un correu.
Entitat membre de: